Eerste controle & nieuw haar

De afgelopen weken zijn voor mij voorbij gevlogen. Tijd om jullie even bij te praten!

Ik heb mijn eerste controle gehad bij de oncoloog. Ik wist niet zo goed wat ik ervan mocht verwachten, maar het was een heel fijn consult. In het ziekenhuis willen ze heel graag monitoren hoe je herstel verloopt en daar ging het gesprek met name over. Ook wordt bloed geprikt om te kijken hoe het lichaam herstelt van de chemo en – het belangrijkste – wat mijn HcG-waarde doet. Gelukkig krabbelen mijn bloedwaarden op en is mijn HcG < 1,0. Fantastisch dus! Nu hoef ik nog ‘maar’ 23 keer geprikt te worden. Zodra zo’n ziekenhuisafspraak in het zicht komt, merk je dat je toch wel spanning hebt. Daarom heb ik gekscherend bedacht dat ik 23 cadeautjes mag kopen. In plaats van toe te leven naar een ziekenhuisafspraak, leef je naar een cadeautje toe. Noem het kinderachtig of naïef, maar het is in ieder geval een leuke afleiding. Ander goed nieuws is dat mijn haren terug groeien. De vorige keer schreef ik al bang te zijn alsnog kaal te worden. Het scheelde maar een haar (hehe) maar net voordat ik echt een glimmende plek spotte op mijn hoofd, begonnen er hele zachte blonde haartjes terug te groeien! Inmiddels zijn alle dunne plekken bedekt met een dons laagje. Ook mijn wenkbrauwen zijn weer goed aan het bijgroeien. Gelukkig! Het grappige is wel dat al het nieuw haar blond is en in combinatie met het haar wat ik wel nog had, lijkt het nu alsof ik grijs ben. Ach, er zijn mensen die betalen de kapper grof geld voor een grijsspoeling denk ik dan maar. Ik schaam me er gelukkig niet voor, maar ben blij als het straks wat donkerder wordt.

De fysiotherapie is goed op gang. Iedere week heeft mijn therapeut een nieuw programma voor me. Ik heb inmiddels gevoeld dat ik al mijn spieren nog heb 😉. En ik merk ook wel duidelijk vooruitgang. De eerste keer dat je een oefening doet, sputteren alle spieren tegen en is kracht ver te zoeken. Maar als je het een aantal dagen later weer doet, gaat het al een beetje makkelijker dan de eerste keer! En na zo’n reeks ben ik wel moe, maar wel voldaan.
Die vermoeidheid blijft wel als rode draad door de dagen heen lopen. Ik deel mijn dagen nog steeds wel redelijk rustig in, met soms wat drukkere uitschieters. Stel je daar niet te veel van voor hoor. Als ik ’s ochtends visite heb gehad en ’s middags een grote wandeling met Fien heb gemaakt is het al op. ’s Avonds ben ik dan ook echt zo moe, dat ik blij ben als ik weer naar bed mag. Het is lastig om de grens te bepalen, maar soms moet je erover heen om te weten waar de grens ligt.

Ook ben ik de afgelopen week samen met Wouter en nog vijf vrienden op minivakantie geweest naar Mallorca. Het was heel fijn om even weg te zijn uit je bekende omgeving en weer eens wat nieuws te zien en te beleven. Eén moment greep me wel aan. We liepen over de boulevard en er kwam een vrouw van ongeveer mijn leeftijd ons tegemoet lopen. Zij had nagenoeg geen haar meer en het was duidelijk waardoor dat kwam. Ik kon de behoefte niet onderdrukken om haar een knuffel te geven. Ik hoop dat het haar goed mag gaan, want het traject dat ze tot nu toe heeft moeten afleggen, is ronduit zwaar weet ik. Zelf heb ik gemerkt dat het proces op de achtergrond bijna altijd wel aanwezig is. Soms fysiek, doordat ik met een elektrische fiets op pad moest, soms door de vermoeidheid zodat ik ’s avonds niet meer mee kon om wat te gaan drinken. Maar gelukkig ook regelmatig met humor. En ondanks alles hebben we vooral veel plezier gehad!

13 gedachten over “Eerste controle & nieuw haar”

 1. Wat heerlijk te horen dat alles zo in stijgende lijn gaat Sandra en Wouter.
  Zo.n lekker bruin koppie, je ziet er goed uit ( jij ook hoor Wouter….) ik kan het me helemaal voorstellen dat er eens even uit zijn, eens totaal andere zaken om je heen, ook zeker even extra lucht geven.
  Tijd gaat gelukkig soms ook snel en voor je het weet ben je die 23 cadeautjes verder😅
  Ga zo door!!!!
  Liefs van ons😘

  Like

 2. Fijn om te lezen dat alles er positief uitziet na de chemo!!! 💪🏻
  Nu nog terug komen op je energielevel van voorheen maar ook dat gaat je lukken al zal het soms wat geduld van je vragen.
  En heel fijn dat je/jullie mee kon(den) naar Mallorca. We hebben samen een leuk en gezellig lang weekend gehad. Ondanks je herstelperiode heb je toch lekker kunnen relaxen en kunnen genieten van Mallorca.

  Like

 3. Hallo Sandra en Wouter,
  Fijn om te horen dat het gelukkig weer de goede kant op gaat en jullie genoten hebben van jullie vakantie. Jullie positieve instelling heeft hier zeker aan bij gedragen👍👍.
  Groetjes,
  Henny xx

  Like

 4. Hoi Sandra.
  Fijn om te horen dat het bergop gaat.
  En ook dat de haren terug komen.
  Voor je het weet heb je weer een flinke bos. Moet zeggen dat ik het een mooie foto vind.♥️. Doe de groetjes aan Wouter en een knuffel voor Fien. Liefs Soffie 😘

  Like

 5. Het doet goed te horen dat het bergopwaarts gaat.🙏
  Die bos krullen komt zeker ook weer.
  Doe rustig aan en geniet van jullie vakantie laatst oktober.😘🍀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s