In de lift

Lieve mensen, ik zit in de lift. Niet letterlijk, dat typt namelijk wat lastig, maar wel figuurlijk. En wat voelt dat fijn! Ik praat jullie graag bij.

Laat ik in ieder geval beginnen met het goede nieuws dat de uitslag van zowel controle 4 als 5 goed was! Mijn tumormarker blijft mooi < 1. Beter kan ik me niet wensen. Lichamelijk merk ik ook echt duidelijk vooruitgang. Ik heb plezier in het sporten en heb zelfs mijn hobby hardlopen weer als vast onderdeel in mijn week weten in te passen. Ik ren weer 5 km aan één stuk op een rustig tempo en dat voelt heel fijn. Het is echt een enorme boost voor mijn humeur – Yes ik kan en doe het weer! – en het geeft een heel voldaan gevoel als je dan op de bank aan het bijkomen bent. Ik zorg wel dat ik daarna niet een al te druk programma heb, zodat ik mijn lijf ook de kans geef om echt even bij te komen.

Ook qua werk zit er een goede opbouw in. Inmiddels werk ik 3 keer 3 uur per week en dat gaat goed. Ik heb er nooit tegenop gezien om te gaan werken, maar ik merk dat ik ook nu weer echt zin krijg om mijn zaak af te maken. Mijn tempo ligt absoluut niet daar waar ik het gewend ben, maar dat hoeft voor nu ook niet. Niemand die acht maanden uit zijn werk is, pakt het werk weer op alsof er niets is gebeurd. Ik probeer nu iedere twee weken een stapje te zetten in de uitbreiding van mijn werk. De les die ik wel geleerd heb, is luister naar je lijf. En die ruimte ervaar ik gelukkig ook op mijn werk en dat is heel fijn. En zodra ik thuis kom van mijn werk, doe ik steevast een schoonheidsslaapje. Ik merk namelijk dat als ik moe begin te worden van werk of van een andere (sociale) inspanning, ik hoofdpijn krijg en echt even in een prikkelarme omgeving wil zijn. Geluiden kunnen dan echt te veel zijn en een irritatie teweeg brengen die niet prettig is. Na zo’n slaapje kan ik er weer tegenaan.

Last but not least merk ik dat het mentaal ook beter, of zelfs goed, gaat. In de afgelopen blog nam ik mij voor mij bewuster te worden van wat ik allemaal wél kan en ik moet zeggen, dat heeft me een enorme boost gegeven. Ook Wouter helpt me geregeld om te reflecteren en me te laten zien wat ik allemaal doe en hoe dat een aantal weken of maanden terug zelfs nog onmogelijk leek. Ook is hij soms wat strenger voor me als ik bijvoorbeeld scheel kijk van vermoeidheid maar toch niet ga rusten. Of als ik weer eens meen dat ik alle taken zelf moet uitvoeren. Tja, iets met aard van het beestje 😉
De gebeurtenissen krijgen allemaal meer en meer een plek, er is ruimte voor verdriet maar er is ook weer heel veel ruimte voor plezier en genieten van de dingen in het leven. Ik merk zelfs met momenten dat ik oprecht tevreden ben en dat is heel prettig om weer te ervaren!

Tot slot wil ik nog vertellen dat mijn verhaal afgelopen maand is gepubliceerd in het Olijfblad en op www.olijf.nl. Ik hoop dat lotgenoten iets aan mijn verhaal hebben en zich vrij voelen om contact op te nemen met me als ze daaraan behoefte hebben. Dat kan via s.monnens@olijf.nl.
Zelf heb ik een hele lieve vrouw getroffen die 20 jaar geleden ook een choriocarcinoom en ik vond het heel prettig om ervaringen uit te wisselen, al staat ieder verhaal op zich. Schroom dus niet!

Ik had jullie de laatste keer een foto beloofd van mijn haar. Ik heb geen modelwaardige foto dit keer, maar wel eentje waar ik sportief bezig ben. Laat de krullen maar wapperen!

6 gedachten over “In de lift”

 1. Fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat. Stapje bij stapje.
  Je komt er wel.En wat belangrijk is luisteren naar je lichaam. Ga zo door. Heel veel liefs Soffie ♥️♥️😘.

  Like

 2. Hallo Sandra heel mooi die mooie bos krullen.
  Fantastisch dat de lach die steeds toonde, nu je binnenkant langzaam maar zeker weer opvult.
  Pluk de dagen die je verwarmen
  De rust soms zonodig doet de rest .
  Heel veel kracht ook voor Wouter dat het voorjaar jullie mag blijven verrassen met mooie verrassingen en hoop.
  Liefs Annie Gossieau.

  Like

 3. Zo fijn om je blogs te lezen! Ik lig nu doodop in mijn bed na mijn zoveelste kuur. Het is dag 5 na thuiskomst, hierna nog 1 kuur! (EP kuur) dan zijn wij een jaar bezig geweest.

  En ik verlang zo naar dit gevoel wat jij nu omschrijft!!
  Ik heb het al 1 keer eerder mogen meemaken, helaas kwam de tumor daarna toch terug in longen en lever, gelijk bij de eerste controle al.
  Maar afijn, om dit verhaal even te lezen weet ik hoe het over een paar maanden ook met mij zal gaan! Dan heb ik weer energie om te wandelen of mijn paarden te poetsen..

  Ik heb net al je blogs gelezen, erg mooi gedaan! Helaas had ik geen energie om iets bij te houden, alleen de eerste kuur een dagboek. Daarna helaas niet meer in staat om te lezen of schrijven.
  Het is soms lastig uitleggen aan mensen hoe je je voelt of hoe je alles beleefd, maar nu ik dit lees heb jij dat wel heel mooi gedaan!
  En heel eerlijk, vind ik het een beetje gek om te weten dat we samen gestreden hebben aan een ziekte die ‘nooit’ voorkomt, ik dacht dat ik de enige was op dit moment 😉
  Hou je taai!!! 💪🏼 En ze zeggen dat we onze krullen gewoon weer terug krijgen! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s