Een jaar na & trouwen!

Vorige week stond ik bij de bakker en daar vroeg het bakkersmeisje wanneer er weer een nieuwe blog online komt. Ik beloofde haar gauw en bij deze los ik graag mijn belofte in! Het is bijna drie maanden geleden dat ik mijn laatste blog schreef, dus tijd om jullie even bij te praten hoe het met mij is. In één woord; goed, maar het gaat niet altijd vanzelf!

Ik begin even met mijn lichamelijke gesteldheid. Ik geloof dat ik echt weer helemaal op niveau ben als voor mijn chemo! Ik kan weer alles doen wat ik wil zonder dat ik me ergens in beperkt voel. Ik sport drie keer per week met veel plezier (rennen, wielrennen en krachttraining) en het werk gaat me ook goed af. Ik kan weer een gewone drukke dag op kantoor hebben zonder dat ik na een paar uur me afvraag hoe ik de dag door moet komen. En ja, soms ben ik gewoon moe. Misschien was ik dat voorheen ook wel, maar nu ben je veel alerter op je lijf. Ik merk wel dat mijn geheugen me soms echt in de steek kan laten. Ik herinner me sommige gebeurtenissen of informatie niet of nauwelijks. Of dat nu van de chemo komt, of misschien de leeftijd… wie zal het zeggen?!

Psychisch gaat het ook goed, al zitten daar ook wel pittige momenten in.
4 juli jl. was ik één jaar tumorvrij. Dat vond ik toch wel een emotionele dag, terwijl het juist een hele mooie mijlpaal is. Toch doen de herinneringen aan mijn ziek zijn en het ziekenhuis mij veel. Ik kan namelijk spontaan misselijk worden van bepaalde geuren die herinneringen oproepen. En ik werd zelfs laatst misselijk bij het zien van een glaasje dat lijkt op de glaasjes waarin in het ziekenhuis de salades werden opgediend (en nu ik dit typ, weer). Ergens weet ik dat dit ook bij verwerking hoort, maar ik heb toch besloten om mij hierin te laten ondersteunen door mijn psycholoog. Mogelijk dat met EMDR de scherpe randjes ervan af gehaald kunnen worden en ik de volgende keer niet meer misselijk word van bijvoorbeeld tomatensoep 😊.

En alsof het zo moest zijn, kreeg ik op 4 juli ook gigantische buikpijn en andere – zeg maar – vrouwelijk georiënteerde klachten. Ik wist niet wat me overkwam en dat hield ook een hele poos aan en zorgde voor een hoop onzekerheid. De paniek sloeg op sommige momenten wel toe, terwijl je weet dat het niets ernstigs kan zijn. Gelukkig werd dat ook bevestigd door het mooie lage HcG-gehalte. Wat het wel is geweest, weet ik niet maar ik ben blij dat het weer weggetrokken is en precies op tijd.

Want afgelopen donderdag was dan eindelijk de dag dat Wouter en ik zijn getrouwd. Wat was dat een bijzondere dag! Zo’n dag gun je iedereen! Door Corona was het niet de dag zoals we die we ons hadden bedacht vorig jaar, maar het deed geen afbreuk aan het geheel. Misschien werd het daardoor juist wel meer bijzonder, omdat het zo klein en dus intiem was. We hebben veel gelachen, af en toe gehuild, maar van het begin tot het einde genoten van alles. Natuurlijk kwam het afgelopen jaar daarbij ook langs, maar het had een kleine bijrol, niet de hoofdrol gelukkig. Ik heb zelfs niet gebaald van mijn korte coupe! Het was juist wel grappig dat de kapster na 5 minuten klaar was en ik er voor de verandering zelfs een ander model in had zitten dankzij de schuifspeldjes!

En nu ik dit verhaal typ – heel tevreden en gelukkig – moet ik toch even stilstaan bij vorige jaar, deze dag. 2 augustus 2019 was mijn laatste chemodag. Gelukkig staat er nog wat champagne koud van afgelopen donderdag. Als ik één ding wel heb geleerd, is dat je herinneringen net dat beetje extra positiviteit kan geven als je ze viert. Dat gaan we dus dadelijk ook maar gauw doen!

Fijne zondag! Liefs van ons

4 gedachten over “Een jaar na & trouwen!”

 1. Dat is nou wat je noemt een stralende bruid!!! Ik hoop dat jullie een geweldige dag hebben gehad.
  En natuurlijk een super gelukkige toekomst in het verschiet !!!

  Like

 2. Dag Sandra wat vliegt de tijd! Al een jaar verder….
  Je ziet er goed uit en proficiat met jullie bruiloft! Geniet van deze mijlpaal.
  Groet, Robin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s