Balansen

Zo rustig het op deze blog was, zo turbulent is het leven om ons heen opeens geworden door het Corona-virus. Het voelt ergens heel onbenullig om nu te schrijven over mijn herstel, maar wanneer is dan wel weer het goede moment om te schrijven? Ik heb nu in ieder geval een onbewaakt momentje en dat grijp ik dan ook maar direct met twee handen / tien vingers aan.
 
Ik had jullie al eerder laten weten dat Wouter geopereerd moest worden. Die operatie heeft zeven weken geleden plaatsgevonden en is goed gegaan. Inmiddels is Wouter nu weer een redelijk mobiel en onafhankelijke man die zelfs alweer een paar uur per dag aan het werk is! Ik heb in de weken na de operatie afwisselend mantelzorger, taxichauffeur en (chagrijnige) vriendin gespeeld. Want ondanks alle voorzorgsmaatregelen en hulp van mensen, had ik de impact van een immobiele man thuis onderschat. Ik ben natuurlijk vreselijk eigenwijs en wil hem graag in alles ontzien en verzorgen. Dat gaat een paar dagen goed, maar als dan de nieuwe werkweek weer aanbreekt, tja dan begint het al aardig pittig te worden als je na thuiskomst een hongerige man aantreft op de bank terwijl jij zelf graag rust wilt. En ja, met krukken kun je best een boterham smeren, maar hoe komt die boterham van het aanrecht op het bordje dat nu nog in de kast staat? En hoe komt het bordje dan van het aanrecht, naar de tafel zonder op de grond te eindigen als je twee krukken vast hebt? Juist ja, ‘kom ik doe het wel eff’ is dan mijn mentaliteit/valkuil.

Naast mijn jobs als mantelzorger etc. heb ik ook op het werk niet stilgezeten. Inmiddels heb ik mijn uren opgebouwd naar 4×5 uur per week. Je merkt dat iedere stap die je zet qua vermoeidheid wel iets met je doet. Je lijf moet echt weer eraan wennen. Desondanks merk dat ik qua werkzaamheden weer meer kan. In het begin schreef ik alleen maar zaken, nu kan weer wat coördinerende taken op me nemen en heb ik zelfs mijn eerste zitting weer gedaan. Het geeft voldoening en dat is een prettig gevoel!

Maar ik moet ook bekennen dat ik me soms ook heel ontevreden kan voelen en heel chagrijnig en geïrriteerd kan zijn. Volgens de psycholoog, waar ik overigens afgelopen week voorlopig voor het laatst was, een signaal van mijn lijf om af en toe de balans op te maken en weer wat meer tijd voor mezelf te nemen. En ik begrijp het ook wel, ik sta constant ‘aan’ en omdat ik me lichamelijk goed voel dender ik ook vaak door. Een goede wake-up call nu om dus ook weer aan de balans tussen belasting en belastbaarheid te werken.

Ik krijg best vaak de vraag of ik vanwege Corona risico loop met mijn gezondheid. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik heb al zeven maanden geen chemo meer en dus heeft ook mijn immuunsysteem alweer de kans gehad om op te krabbelen. Ik vertrouw er op dat mijn lijf wel weer tegen een stootje kan, mocht ik toch besmet worden. Ik maak mij in ieder geval geen zorgen. Wel houd ik me aan de voorschriften, net als ieder ander.

Last but not least, ik heb de controles van februari en maart gehad en ben weer glansrijk geslaagd. De tumormarker blijft mooi kleiner dan 1,0. Op naar de controle van april. Nog even en ik kan gaan aftellen 🙂

Ik hoop dat jullie de komende tijd allemaal goed doorkomen en niet (al te) ziek worden!
Liefs

3 gedachten over “Balansen”

 1. Heerlijk te lezen dat jij in de lift blijft zitten .
  En schagarijnig mogen allemaal wel eens lekker zijn.
  Wij willen eenmaal een tien halen te vaak ..
  Fijn dat Wouter ook weer de weg omhoog vind.
  Ja die corana virus is echt een heel raar ding in onze tijd .
  In spanning afwachten wat hier mee gebeurd.
  Hopelijk gaat het bij ons allen langs den deur.
  Veel kracht omhoog en genieten van de zon
  Groet uit Stein Annie Gossieau.

  Like

 2. Gekke tijden nu, maar wat superfijn om te lezen dat het bergopwaarts gaat. En wat een mooie foto 🙂 wat een verschil met jouw haar ten opzichte van de laatste keer dat we je zagen! X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s